diumenge, 14 de març del 2010























El passat 3 de març de 2010, Carlos Ferrater. Arquitecte barceloní, ha estat guardonat amb el premi nacional d'arquitectura 2009, per la seva trajectòria i per esdevenir en referent per a diverses generacions d'arquitectes, dins i fora d'Espanya.
Ferrater passa així a engrossir la llista de premiats amb aquest guardó en edicions anteriors amb Oriol Bohigas, Santiago Calatrava i Matilde Ucelay, entre d'altres.
Carlos Ferrater, Barcelona, 1944. Doctor arquitecte i catedràtic de projectes arquitectònics de la UPC i Director de la Càtedra Blanca de Barcelona. Acadèmic electe de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi. Investit doctor honoris causa per la Universitat de Trieste. L'any 2006 constitueix amb Xavier Martí, Lucia Ferrater i Borja Ferrater la societat Office of Architecture in Barcelona (OAB).
Des de l'any 2000 ha rebut quatre premis FAD, el Premi Ciutat de Barcelona en les seves edicions de 1999 i 2008, el premi internacional d'arquitectura Brunel 2005, Dinamarca i el premi BigMat 2009. Ha estat finalista del Premi Mies van der Rohe en dues ocasions i rebut el Premi Ciutat de Madrid, el Premi Nacional d'Arquitectura Espanyola 2001 del CSCAE, l'Dedalo Minosse 2006 a Vicenza, el premi Dècada 2006 i el premi Internacional Flyer 2007. Premi internacional del RIBA 2008 a la seva monografia de l'editorial MP, entre d'altres.
Ha rebut una menció de la X Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme el 2009. Ha estat convidat al Pavelló Internacional i al Pavelló Espanyol de la Biennal de Venècia 2004, pel MOMA de Nova York a l'exposició On site: New Architecture in Spain i a exposar monogràficament seva obra en el Crown Hall, IIT de Chicago, a el Museu de Belles Arts de Bilbao, a l'Institut Tecnològic d'Israel, al Col.legi d'Arquitectes de Catalunya, i en la Fundació del Col.legi d'Arquitectes de Madrid
És autor entre altres obres de les 3 illes a la Vila Olímpica de Barcelona, la Vila Olímpica de la Vall Hebron, l'hotel Rey Juan Carlos I, el Palau de Congressos de Catalunya, l'Auditori de Castelló, l'Institut Científic i el Jardí Botànic de Barcelona, el Reial Club de Golf El Prat, Edificis al Passeig de Gràcia, l'Estació Intermodal de Saragossa, l'edifici MediaPro a Barcelona, la torre Aquileia a Venècia, el Parc de les Ciències a Granada i el Passeig Marítim de la Platja de Ponent de Benidorm, distingit amb el primer premi dels VIII Premis Ceràmica ASCER, i les seus de GISA i FGC a Barcelona.
Recordo algun dels llibres escrits per ell o sobre ell:
- CARLOS FERRATER: OFFICE ARCHITECTURE IN BARCELONA
Merce Trias de Bes ed.
Manel Padura, 2007

- CARLOS FERRATER
de FERRATER, CARLOS
EDITORIAL MUNILLALERIA 2000

- CASAS Y HABITANTES
FERRATER, CARLOS

- SINCRONIZAR LA GEOMETRIA: PAISAJE, ARQUITECTURA Y CONSTRUCCION
FERRATER, CARLOS y FERRATER, BORJA
CENTRO DE ARTE SANTA MONICA

- MATERIALIDAD
FERRATER, CARLOS y SABATE, JOAN
ACTAR D

- MAS GRUESO QUE EL PAPEL: THICKER THAN PAPER
VV.AA.

- CARLOS FERRATER WORKS AND PROJECTS
PREZIOSI, MASSIMO
ELECTA SPA,

- CARLOS FERRATER
FERRATER I LAMBARI, CARLOS
GUSTAVO GILI


Ferran

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada