dilluns, 10 d’octubre del 2016

LIMBO. Agustín Fernández Mallo

Limbo
Agustín Fernández Mallo
Alfaguara ed.
2013
214 pàgs.






Agustín Fernández Mallo és aquell escriptor que el 2006  amb "Nocilla Dream" va revolucionar la narrativa castellana d'aquell moment, amb un estil fragmentat i actual que fugia dels convencionalismes.

Passat el temps, Fernández Mallo segueix tenint el millor d'aquella trilogia (després publicaria "Nocilla Experience" i "Nocilla Lab") a "Limbo", que és un relat on hi ha dues històries: la d'una noia que va ser víctima d'un segrest a Mèxic i la de dos nois (que un podria ser el mateix Fernández Mallo perquè a la vida real també té un grup de música) que van al sud de França a gravar un disc.
Les dues històries es van alternant de manera freda i misteriosa.

Com Borges, fa que entrin a les seves històries enigmàtics elements de la ciència i el coneixement i com Vila-Matas aconsegueix barrejar vida pròpia i literatura, però sobretot jugar amb totes les possibilitats que ofereix la narrativa contemporània i disparar el relat cap a moltes direccions.

"Constatas que lo retro nunca es 100% retro, hay sutiles cambios que le otorgan al supuesto retro el valor añadido de moda de mercado. No sirve desempolvar la ropa de hace quince años; haces el ridículo."

"Suelo decirme a mí misma que aquellos recuerdos son como esos viejos archivos que hibernan en el disco duro de mi computadora, presentes pero sin programa informático que pueda ya abrirlos; un nombre y una extensión, sólo eso"

Funciona a un ritme molt particular i té moments molt misteriosos però és molt bo i especial.

1 comentari:

  1. "Nocilla Dream" em va impactar molt. Em va atrapar. M'havia oblidat de Fernández Mallo. Gràcies per portar-lo. Buscaré "Limbo" em ve molt de gust.

    ResponElimina